7 نکته مفید و ساده برای بهبود تمرکز

7 نکته مفید و ساده برای بهبود تمرکز

تمرکز به چه چیزهایی بستگی دارد؟

تمرکز کردن روی انجام کارها ممکن است دشوار باشد، در حالی که توسط انواع حواس پرتی احاطه شده ایم. حتی در لحظه های کاملا آرام هم نوک انگشتان میتواند یک حواس پرتی برای ما باشد.

توانایی تمرکز روی چیزی در محیط خود و تلاش مستقیم ذهنی به سمت آن برای یادگیری چیزهای جدید، دستیابی به اهداف و عملکرد خوب در طیف گسترده ای از موقعیت ها بسیار مهم است.

این که آیا سعی دارید یک گزارش را در محل کار خود به پایان برسانید، توانایی تمرکز شما می تواند تفاوت بین موفقیت و شکست باشد. بهبود تمرکز ذهنی شما قابل یادگیری و عملی است، اما این بدان معنا نیست که همیشه سریع و آسان است. اگر ساده بود، همه ما تمرکز یک ورزشکار نخبه را خواهیم داشت.

این کار بخشی از تلاش شما را به خود اختصاص داده و ممکن است مجبور شوید برخی از عادت های روزمره خود را تغییر دهید.

 چندین نکته و ترفند روانشناسی برای افزایش تمرکز

1.تمرکز ذهنی خود را ارزیابی کنید

قبل از شروع کار برای بهبود تمرکز ذهنی ، ممکن است بخواهید با ارزیابی اینکه در حال حاضر تمرکز ذهنی شما چقدر قوی است شروع کنید

تمرکز شما خوب به نظر میرسد اگر …

1.به آسانی هوشیاری خود را حفظ می کنید.
2.برای خودتان اهداف تعیین می کنید و وظایف را به بخش های کوچکتر تقسیم می کنید.
3.استراحت کوتاهی می کنید، سپس به کار خود برمی گردید.

شما نیاز است روی تمرکزتان بیشتر کار کنید در صورتی که….

1. شما به طور منظم خیال پردازی می کنید.
2.نمی توانید عوامل حواس پرتی را تنظیم کنید.
3.احساس پیشرفت نمی کنید.

اگر فکر می کنید جز آن دسته از افرادی هستید که بیشتر جملات اول در آنها دیده می شود، پس احتمالاً مهارت های تمرکز نسبتاً خوبی دارید، اما با کمی تمرین می توانید قدرتمند تر هم باشید.

اگر بیشتر با مجموعه اظهارات دوم شناخته می شوید، پس احتمالاً باید کاملاً روی تمرکز ذهنی خود کار کنید. ممکن است مدتی طول بکشد، اما تمرین برخی از عادات خوب و توجه به موارد حواس پرتی شما می تواند کمک کند.

2.عوامل حواس پرتی را از بین ببرید

عوامل حواس پرتی را از بین ببرید

اگرچه ممکن است واضح به نظر برسد، اما مردم اغلب از حواس پرتی هایی که ممکن است تمرکز آنها را بهم بریزد پیشگیری نمی کنند. به حداقل رساندن منابع حواس پرتی که ممکنه هر چیزی باشه همیشه آسان به نظر نمی رسد. اگرچه ممکن است به سادگی خاموش کردن تلویزیون یا رادیو باشد، اما ممکن است برخورد با یک همکار، همسر، فرزند یا هم اتاقی که ممکن است باعث از بین رفتن تمرکز شما باشند، بسیار دشوارتر باشد.

یکی از راههای مقابله با این مسئله این است که زمان و مکان مشخصی را کنار بگذارید و درخواست کنید تا برای آن مدت زمان تنها بمانید. یکی دیگر از گزینه ها جستجوی مکانی آرام است که بدانید قادر خواهید بود بدون مزاحمت کار کنید. کتابخانه، یک اتاق خصوصی در خانه شما، یا حتی یک کافی شاپ آرام می تواند مکان های خوبی برای امتحان باشد.

3. پیرامون تمرکز خود را محدود کنید

در حالی که به نظر می رسد انجام چند وظیفه ای راهی عالی برای انجام سریع کارها است، اما مشخص می شود که مردم در این کار نسبتاً بد هستند. انجام دادن چندین وظیفه به طور همزمان می تواند به طور چشمگیری باعث کاهش تمرکز شود و به سختی می توان بر روی جزئیاتی که واقعا مهم هستند، تمرکز کرد.

بخشی از بهبود تمرکز ذهنی شما مربوط به حداکثر استفاده از منابعی است که در دسترس دارید. از انجام دادن چنیدن کار دوری کنید و در عوض توجه کامل خود بر روی یک موضوع خاص قرار دهید.

4.در لحظه زندگی کن

هنگامی که در مورد گذشته نشخوار می کنید و مدام خاطرات را مرور می کنید، نگران آینده هستید یا به دلایلی از لحظه حال خارج هستید، بسیار سخت است که تمرکز ذهنی خود را حفظ کنید.

احتمالاً تا حالا درباره اهمیت “حضور در زمان حال” شنیده اید. زندگی کردن در زمان حالا به معنی کنار گذاشتن تمامی حواس پرتی ها است، چه از نظر جسمی (تلفن همراه شما) باشد یا روانی (اضطراب شما).

این تصور از حضور در زمان حال برای بازگرداندن تمرکز ذهنی شما نیز ضروری است. ممکن است مدتی طول بکشد اما برای یادگیری واقعی زندگی در آن لحظه کار کنید. شما نمی توانید گذشته را تغییر دهید و آینده هنوز اتفاق نیفتاده است، اما آنچه امروز انجام می دهید می تواند به شما در جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته کمک کند و راهی برای آینده موفق تر هموار کند.

5. ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی در حال حاضر یک موضوع داغ است و دلیل خوبی هم دارد. علی رغم این واقعیت که مردم هزاران سال مراقبه ذهن آگاهی را انجام داده اند، فواید آن به تازگی برای سلامتی کشف شده است.

در یک مطالعه، محققان، متخصصین منابع انسانی را مجبور کردند که چند وظیفه پیچیده ای را که هر روز در محل کار انجام می گیرد را شبیه سازی کنند.

این کارها باید در مدت زمان 20 دقیقه انجام می شد و شامل پاسخگویی به تلفن ها، برنامه ریزی جلسات و نوشتن یادداشت با منابع اطلاعاتی از چندین منبع از جمله تماس تلفنی، ایمیل و پیام کوتاه بود.

برخی از شرکت کنندگان 8 هفته آموزش استفاده از مراقبه ذهن آگاهی را دریافت کردند و نتایج نشان داد که فقط کسانی که این آموزش را دیده اند، از نظر تمرکز بهبود یافته اند.

اعضای گروه آموزش دیده قادر به ادامه کار بودند، کمتر بین کارها جابجا می شدند و کار را با کارآیی بیشتری نسبت به سایر گروه های شرکت کننده انجام می دادند.

تمرین ذهن آگاهی می تواند شامل یادگیری نحوه مدیریت باشد، خب یعنی باید چه کاری انجام بدهید؟ شاید باورتان نشود اما با انجام چندین نفس عمیق و تمرکز بر روی بازدم و دم می توانید تمرکز خود را بازیابی کنید.

اگرچه این یک کار فریبکارانه ساده به نظر می رسد، اما ممکن است بعضی ها فکر کنند که این کار در واقع بسیار دشوارتر از آن است که به نظر می رسد. خوشبختانه این فعالیت تنفسی کاری است که می توانید در هر مکان و هر زمان انجام دهید. در نتیجه، خواهید دید که تمرکز شما به آسانی بر می گردد و عوامل حواس پرتی به مرور کم تر می شوند.

6. کمی استراحت کنید

آیا تا به حال سعی کرده اید برای مدت طولانی روی یک چیز تمرکز کنید؟ پس از مدتی، تمرکز شما از بین می رود و تمرکز ذهنی بر روی منابع کار دشوارتر می شود. نه تنها این، بلکه در نهایت نتیحه و عملکرد کار آن چیزی نخواهد بود که شما انتظارش را داشتید.

توضیحات سنتی در روانشناسی حاکی از آن است که این امر به دلیل تخلیه منابع توجهی است، اما برخی از محققان معتقدند که این ارتباط بیشتری با تمایل مغز به نادیده گرفتن منابع تحریک مداوم دارد.

بنابراین دفعه بعدی که مشغول انجام یک کار طولانی مدت هستید، مانند تهیه گزارشات خود یا مطالعه برای یک امتحان، حتماً گاهی به خودتان یک وقفه ذهنی بدهید.

توجه خود را به چیزی غیر مرتبط با وظیفه انجام شده معطوف کنید، حتی اگر فقط برای چند لحظه باشد. این لحظات کوتاه تنفس ممکن است به این معنی باشد که شما در صورت نیاز واقعی می توانید تمرکز ذهنی خود را تیز نگه دارید و عملکرد خود را بالا نگه دارید.

7. به تمرین کردن بر روی تمرکز خود ادامه دهید

ایجاد تمرکز ذهنی اتفاقی نیست که یک شبه رخ دهد. حتی ورزشکاران حرفه ای برای تقویت مهارت تمرکز خود به زمان و تمرین زیادی نیاز دارند.

یکی از اولین قدم ها، شناخت تاثیری است که حواس پرتی در زندگی شما ایجاد می کند. اگر در تلاش برای دستیابی به اهداف خود هستید و متوجه می شوید که با جزئیات غیر مهم کنار گذاشته می شوید، وقت آن است که ارزش بیشتری را برای زمان خود تعیین کنید.

با ایجاد تمرکز ذهنی خواهید فهمید که قادر به انجام کارهای بیشتر و تمرکز روی چیزهایی در زندگی هستید که واقعاً موفقیت، شادی و رضایت شما را به ارمغان می آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید
×